Vrtnarija in drevesnica Rajski vrt       
Tržaška cesta 330
1000 Ljubljana

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
T. vrtnarija: 051 360 040, 051 360 041       
T. urejanje vrtov: 051 360 041

ODPIRALNI ČAS:
ponedeljek - petek: 8.00 - 17.00
sobota: 8.00 - 17.00
nedelja: zaprto

 

 

Varstvo rastlin

GNOJENJE RASTLIN
Preberi več +

GNOJENJE RASTLIN

Gnojila so vse snovi, ki jih uporabljamo za gnojenje in dognojevanje rastlin. Posamezna gnojila vsebujejo več ali manj hranil, ki jih rastline potrebujejo za rast in razvoj. Glavne so tri hranila, ki jih rastline ne dobijo dovolj iz tal.

KORISTNI ORGANIZMI
Preberi več +

KORISTNI ORGANIZMI

V domačem vrtu želimo biti čim bolj v sožitju z naravo. Trudimo se ohraniti koristne organizme, ki omejujejo čezmeren pojav škodljivcev. Proti boleznim in škodljivcem se borimo na kar se da naraven način.

MEDONOSNE RASTLINE
Preberi več +

MEDONOSNE RASTLINE

Pomlad je obdobje začetka novega življenja v naravi. Obdobje, ko lahko na naše vrtove posadimo okrasne rastline, ki so tudi medonosnee rastline. To so predvsem tiste, ki v času cvetenja izločajo veliko nektarja ali pa proizvajajo dovolj cvetnega prahu, da ga čebele lahko nabirajo.

VARSTVO RASTLIN
Preberi več +

VARSTVO RASTLIN

Pri gojenju okrasnih, sadnih, zelenjavnih in poljedeljskih rastlin se pogosto pojavijo različne bolezni in škodljivci, ki rastlinam preprečujejo optimalno rast in razvoj. Znaki pojava bolezni in škodljivcev se kažejo na rastlinah in jih zlahka opazimo. Rastline moramo čim hitreje zaščititi z naravnimi ali kemičnimi sredstvi.

NA VRH